Не е тайна, че един от големите губещи вследствие на пандемията

...
Не е тайна, че един от големите губещи вследствие на пандемията
Коментари Харесай

Град в Калифорния плаща по 100 долара на туристите

Не е загадка, че един от огромните губещи вследствие на пандемията от Covid-19 е туризмът. Този бранш пострада по целия свят и слънчева Калифорния не е изключение. Големите стопански усложнения блокират активността на доста хора, само че има и оптимисти, които не се отхвърлят, а вземат решение да проявят досетливост. Такива са общинските служители в един дребен град, които одобряват рестриктивните мерки като сигнал за пробуждане и разработват план за помощ на локалния бизнес.

Резултатът е стратегия, наречена " Посетете долината Санта Мария ", която ще заплати на всеки екскурзиант по 100 $, с цел да пътува до такава степен и да остане минимум две нощи в един от многото хотели в региона. Плащането се прави под формата на ваучер, който може да се употребява на всички места в избите, пивоварните или заведенията за хранене на града. Промоцията стартира на 4 февруари и приключва на 31 март. 

Долината Санта Мария (Santa Maria Valley) се намира на към 100 километра северно от Санта Барбара и предлага доста от същите улеснения като по-известните дестинации в Калифорния, само че на по-ниска цена.



" Долината на Санта Мария може да предложи толкоз доста ", споделя Дженифър Харисън, шеф на локалното бюро по туризъм, пред CNN. " Разполагаме с красиви плажове, хотели и винарни, които са чудесен вид за нискобюджетни пътувания по време на стопански ограничавания. "

Всъщност районът може да се похвали с 13 плажа и 34 дегустационни зали, всички в границите на 30 минути път с кола, съгласно уеб страницата на Санта Мария, който предлага и десетки вероятни интензивности, измежду които голф и наблюдаване на птици.

Дженифър Харисън е безапелационна, че нейният екип работи старателно, с цел да се съблюдават всички протоколи за сигурност по време на комплицираната епидемиологична конюнктура, добавяйки, че долината Санта Мария е по-малко пренаселена от други дестинации в Калифорния и може по-лесно да наложи ограничения за обществено разграничаване.

Друг плюс е, че самият град обикновено притегля гости, които идват с кола, а не със аероплан, заради спецификите на местоположението.

 
Как в Тбилиси може, а при нас не
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР